Frukostbullar med yoghurt

Serverar: 24 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Goda frukostbullar.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g magarin
  • 5 dl yoghurt
  • 2 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • Ägg
  • Vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och blanda ner yoghurten fingervarmt. Häll blandningen över jästen och rör om till jästen löst sig.
    2. Tillsätt honung, salt och ägget. Rör om. Häll i mjölet knåda till en deg. Jäs övertäckt i 30 minuter.
    3. Dela degen i 24 bitar som du rullar till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper jäs 30 minuter. Pensla med ägg strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben