Frukostmüsli

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 35 minuter

Gör minst två satser av denna müsli varje vecka. Är den slut så blir frukosten så tråkig och trist! Perfekt gå-bort-present. Gör en sats och lägg i en fin burk och ta med tillsammans med en blomma. Alltid lika uppskattat.

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 5 dl rågflingor
  • 1,5 dl råsocker
  • 1,5 dl linfrö
  • 2 dl solrosfrö
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl naturella cashewnötter (kan uteslutas för nötallergiker)
  • 7 msk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 2 dl russin
  • 1 dl torkade bananer
  • 1 dl torkade aprikoser
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 ºC.
    2. Blanda alla de torra ingredienserna (ej frukten) i en stor bunke.
    3. Fukta blandningen med oljan och vattnet och blanda väl.
    4. Bred ut müsliblandningen i en stor braspanna och sätt in i ugnen i 25 minuter. rör om minst tre gånger under tillagningens gång.
    5. Ta ut och låt svalna.
    6. Klipp aprikosen i bitar och strö över tillsammans med russin och banan. Blanda.
    7. Förvaras i burk med lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    krispa 30 maj 2010

    Riktigt god müsli! Hädanefter blir det detta istället för köpt. Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben