Päronyoghurtglass med ingefära

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Skär päronen så tunt som möjligt så fryser de fortare.

Ingredienser

  • 1 burk päron 425 g
  • 2 msk vit sirap
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Ev. florsocker
  • Serveras med
  • 1 päron som är skivat
  • Fruktmüsli
  • Instruktioner

    1. Häll av lagen och skär päronen i mycket tunna skivor. Bred ut skivorna på en tallrik täckt med plastfolie.
    2. Blanda sirap och ingefära. Ringla över päronenskivorna. Täck över och ställ in i frysen minst en timme.
    3. Lossa skivorna och lägg ner dem i en matberedare. Tillsätt yoghurt och mixa snabbt ihop en glass.
    4. Servera genast med päronskivor och frukostmüsli. Sikta ev. florsocker över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben