Rostad frukostmüsli med nötter och havtorn

Serverar: 1 portioner

En müsli full med nyttigheter som dessutom är god och är en underbart bra start på dagen!

Ingredienser

  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl sötmandel
  • 5 dl dinkelflingor
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl kokos
  • 1 dl vetekli
  • 2 dl vatten
  • 1½ dl havtorn, frysta
  • 1 dl honung
  • 4 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
    2. Hacka nötter och mandel i lagom stora bitar. Blanda alla torra ingredienser på plåten. Värm vattnet till 37 grader i en kastrull och blanda ner havtornen. Tillsätt honung samt olja och häll blandningen över de torra ingredienserna.
    3. Grädda muslin mitt i ugnen i ca 30 minuter, men rör i blandningen ett par gånger under tiden. Stäng av värmen och låt muslin torka klart på eftervärmen. Låt muslin kallna helt. Förvara den i en tätslutande burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben