Gröna biffar

Serverar: 20 portioner

Tid: 3 timmar

Gröna biffar gjorda på vita bönor och lite spirulina pulver. Spirulina kan vara svårt att få tag på och kan ersättas av en näve hackad persilja eller spenat. Här har jag gjort en stor sats som jag kan frysa in i portioner. Jag menar om man ändå ska koka bönor själv så kan man ju koka en stor sats när man ändå håller på.

Ingredienser

  • 1 kg torkade vita bönor
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 6 ägg
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 liten squash
  • 650 gram grevé ost
  • 0,5 dl sojasås
  • 2 tsk spirulinapulver
  • 4 kokta potatisar
  • 3 dl havregryn eller frukostmüsli
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl potatismjöl
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    Tvätta och blötlägg bönorna över natten. Koka upp i 5 minuter och låt svalna ca 30 minuter. Häll av kokvattnet och häll på nytt vatten, detta för att minska gasbildning av bönorna. Koka bönorna 1,5 timme eller tills de är mjuka. Tillsätt salt på den sista halvtimmen. Häll av vattnet från bönorna. Ta vara på sista kokvattnet för matlagning en annan gång. Häll grädden på havregrynen och låt det dra sig. Mixa bönor med vitlök, potatis, salt och peppar, havregrynen, tomatpuré, sojasås, potatismjöl och spirulinapulver. Halvera och skiva löken tunt, riv squashen och osten. Blanda lök, squash och ost med den mixade bönröran. Tillsätt de 6 äggen och rör ihop. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Ta en rågad matsked med röran och forma biffar i stekpannan. Stek i några minuter på var sida. Servera med sallad och dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pannbiff med lök
    Pannbiff med lök är en klassisk svensk middagsrätterna. Här med smö...

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Woka
    Kineserna sägerb chow och amerikanderna stir fry. Andra svänger sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben