Frukt & bärcheesecake

Serverar: 10-12 portioner

Jordgubbar, hallon, körsbär och persika.... en given succé

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g smör
  • 100 g valnötter
  • 25-30 digestivekex (ca 6 dl smulade)
  • 1 msk socker
  • Fyllning
  • 600 g krämig färskost t ex philadephia
  • 2 dl strösocker
  • 200 g creme fraiche
  • ½ tsk salt
  • 5 ägg
  • Glasyr
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • frukt t ex
  • jordgubbar
  • hallon
  • blåbär
  • persikor
  • vinbär
  • Instruktioner

    1. Botten: smält smöret och hacka valnötterna fint. Smula sönder kexen i en matberedare och blanda ner nötter, smör och socker. arbeta ihop till en fast deg. Lägg ett bakpapper i botten av en springform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. tryck ut degen i botten och låt vila svalt i ca 30 min.
    2. Fyllning: Blanda färskost, socker och creme fraiche till en slät massa. Tillsätt salt och ett ägg i taget. Vispa mellan varje. fördela fyllningen över botten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 h i 175C. Låt kakan kallna och stå svalt minst 4 h.
    3. Glasyr: Rör ihop creme fraiche, socker och vaniljsocker till en glasyr. Fördela den jämt över kakan
    4. Garnering: Skär frukt och bär i halvor och klyftor och fördela över tårtan

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben