Frukt- eller bärtårta

Serverar: 10 portioner

En härligt somrig och frisk tårta med bär/frukt och Kesella med blåbärs- eller hallonsmak.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ¾ dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 1 dl Kesella blåbär eller hallon
  • 250 g jordgubbar
  • 1 msk strösocker
  • Garnering
  • 1½ dl Kesella blåbär eller hallon
  • Valfria frukter och bär
  • Instruktioner

    1. Du börjar med att göra bottnen om du inte köpt färdiga bottnar. Sätt ugnen på 150⁰ C, så den hinner bli varm till det är dags att grädda tårtbottnen.
    2. Vispa äggen och sockret poröst och ljust (5-10 min).
    3. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör därefter försiktigt ner ägg-sockerblandningen. Se till att det är väl blandat.
    4. Häll smeten i en smord och bröad form (24 cm i diameter). Går också bra att täcka formens insidor med bakplåtspapper. Grädda smeten i ugnens mitt ca 30 minuter.
    5. Ta ut kakan och låt den kallna. När den är kall, dela den horisontellt så du får två bottnar.
    6. Bred den ena Kesellan över den bottnen som skall vara underst. Mosa ihop jordgubbarna (eller andra bär/frukter) med 1 msk socker och fördela blandningen över Kesellan.
    7. Lägg den andra bottnen på och bred ut det andra paketet Kesella över och runt hela tårtan. Dekorera det hela med valfria frukter och/eller bär eller annat som du tycker ät gott!
    8. Bjud in dina nära och kära, ät och njut! <3

    Liknande recept

    3.8
    8 h 20 min
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben