Frukt med karamellsås

Serverar: 4 portioner

Den lite söta karamellsåsen passar fantastiskt bra till de syrliga frukterna. Detta är en typisk sommardessert och en läcker förfriskning.

Ingredienser

  • Fruktsallad
  • 2 persikor
  • 300 g körsbär
  • 2 msk mandelspån
  • Karamellsås
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 3/4 dl mellanmjölk
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Karamellsås: Rör ut potatismjölet med 4 msk mjölk. Lägg sockret i en kastrull och smält det på medelvärme tills det är ljusbrunt och flytande.
    2. Rör försiktigt ner resten av mjölken i kastrullen och sjud upp. Tillsätt det utrörda potatismjölet och sjud upp under omrörning. Tillsätt matfettet och låt det smälta. Låt såsen svalna lätt och rör om igen så att det inte bildas en hinna på såsen.
    3. Skölj av frukten. Kärna ur persikorna och skär dem i skivor. Ta bort stjälkarna från körsbären och kärna ur dem. Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta mandeln.
    4. Lägg upp frukten i en skål. Häll över karamellsåsen och strö över den rostade mandeln.
    5. Variation: Diverse kex, t.ex. digestivekex, kokoskakor eller drömmar smakar gott tillsammans med fruktsalladen. Smula sönder kakorna, lägg dem i en skål och dränk in dem med färskpressad apelsinsaft. Lägg frukten ovanpå och häll över karamellsåsen. Servera med vispgrädde och mandel eller krokant.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben