Frukt och nötlimpa

Serverar: 1 portioner

Tid: 2 timmar

Gillar ni inte aprikoser, jordnötter och valnötter, byt ut mot annan frukt/nöt. Lycka till!

Ingredienser

  • 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 1/2 dl psylliumfrön
  • 1/2 dl krossat linfrön
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 1 dl hackade, torkade aprikoser
  • 1 dl hela jordnötter, saltade
  • 1/2 dl hela valnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl lätt kokosmjölk
  • 1 1/2 dl naturell lättyoghurt
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner kokosmjölk, yoghurt och vatten.
    2. Blanda väl och låt vila 30 minuter i kyl.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Smörj en limpform med lite olivolja. (Jag bröade med lite dinkelmjöl också)Häll över smeten/degen. När man bakar på dinkel är degen kladdig. Det ska den vara. Då blir brödet saftigt.
    5. Grädda brödet i formen längst ner i ugnen i ca 1 1/2 timma. Ta ur brödet och låt det svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben