Frukt och nötrutor

Serverar: 9 portioner

Mycket gott i dessa rutor för er som gillar frukt och nötter.

Ingredienser

  • 115 g margarin
  • 2 msk honung
  • 1 ägg, uppvispat
  • 85 g malda mandlar
  • 115 g torkade aprikoser, torkade
  • 55 g torkade körsbär
  • 55 g rostade hasselnötter, hackade
  • 25 g sesamfrön
  • 85 g havregryn
  • Instruktioner

    1. Smöra en låg fyrkantig kakform 18x18 cm. Rör resten av smöret luftigt tillsammans med honung och vispa ner ägget tillsammans med malda mandlar.
    2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om noga. Bred ut degen i formen och pressa ner den hårt. Jämna till ytan.
    3. Grädda kakan i 180 grader varm ugn i 20-25 minuter eller tills den känns fast och har blivit gyllenbrun.
    4. Ta ut kakan och låt den vila i formen i 10 minuter innan du skär upp den i rutor. Låt rutorna kallna helt innan du tar upp dem. Förvara dem i en burk med tättslutande lock.
    5. Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben