Frusen chokladpaj

Serverar: 6-8 portioner

En paj som är lika god till efterrätt som till kaffet på maten. Kakan bör tinas ca 20-30 minuter innan den ska ätas.

Ingredienser

  • 4 dl digestivekex, krossade
  • 100 g smält smör eller margarin
  • Fyllning
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 dl socker
  • 1 burk crème fraiche (2 dl)
  • 3 ägg
  • 200 g blockchoklad, mörk eller ljus
  • Garnering
  • Vispad grädde
  • Bär och/eller frukt
  • Instruktioner

    1. Blanda de krossade kexen med det smälta fettet. Kexen krossar du i matberedaren eller i mortel. Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt.
    2. Vispa ost, socker och creme fraiche tills det är krämigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt. Smält chokladen över vattenbad, i mikron eller i 100° varm ugn.
    3. Häll chokladen i en fin stråle ner i smeten. Blanda väl och häll smeten i pajformen. Ställ pajen i frysen i ca 4 timmar eller över natten. Garnera med grädde och valfri frukt eller bär när pajen ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben