Frusen halloncheesecake med blåbär

Serverar: 4-6 portioner

Här används chocolate chip cookies och smält smör till botten. Cheesecaken garneras med blåbärssylt och hallon och blåbär.

Ingredienser

  • 200 g chocolate chip cookies
  • 50 g smält smör
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 200 g hallon, färska eller frysta
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 nypa salt
  • Garnering
  • 2 dl blåbärssylt
  • Hallon
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Täck botten på en springform, ca 22 cm i diameter, med bakpapper. Krossa kakorna till fina smulor och blanda med smöret. Tryck ut massan i ett jämnt lager i botten på formen. Ställ formen kallt.
    2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna med 1 dl av sockret vitt och pösigt. Mosa hallonen och rör ner i äggsmeten. Vispa grädden och blanda ner den.
    3. Vispa äggvitorna med resten av sockret och en nypa salt till hårt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i hallonkrämen och häll massan i formen. Ställ formen i frysen i 4 timmar.
    4. Ta ut formen från frysen och bred på blåbärssylten. Garnera med hallon och blåbär. Låt cheesecaken stå i rumstemperatur ca 30 minuter före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben