Frutti di mare

Serverar: 4 portioner

Så gott!

Ingredienser

  • 1 gul lök, i strimlor
  • 1-2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk olivolja
  • 5 sardeller
  • 1 tsk salvia
  • 1 dl torrt vitt vin eller fiskbuljong
  • 5 tomater, skållade, hackade
  • Ca 200 g laxfilé, i strimlor
  • 1 burk musslor i vatten (225 g)
  • 250 g räkor med skal, skalade
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Persilja, hackad
  • 4 portioner valfri pasta
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt sardeller, salvia och vin eller buljong och låt sjuda ett par minuter.
    2. Låt tomaterna rinna av lite och lägg i dem och laxbitarna och sjud ytterligare 3-4 minuter. Rör försiktigt i musslor utan spad och räkor och låt allt bli genomvarmt.
    3. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja.
    4. Servera med nykokt pasta och eventuellt mjukt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben