Makaronpudding la mare

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En makaronpudding för fiskälskare. Tillagas mycket enkelt och snabbt. Serveras med t.ex gräddfilsås eller min favorit skirat smör.

Ingredienser

  • 5 dl snabbmakaroner
  • 140 g tonfisk i vatten (1 burk)
  • 125 g makrill i tomatsås (1 burk)
  • 75 g purjolök (ca 15 cm)
  • 100 g ost (valfri sort)
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk 3 %
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör till smörjning
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Koka makaronerna i lättsaltat vatten i 3 minuter. Häll av i durkslag och spola med kallvatten, låt rinna av väl. Lägg tillbaka i kastrullen som fungerar bra som blandbunke för resten. Finhacka purjolöken, grovriv osten och häll av vattnet från tonfisken. Blanda ner tonfisk, purjo, ost och makrill med sås i makaronerna. Häll makaronblandningen i en välsmord ugnsform, och platta till ytan. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar i en bunke och häll över makaronblandningen. Grädda 1 fals under mitten av ugnen i ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben