Makaronpudding

För 4 eller 10 portioner

Ingredienser

  • 4 dl makaroner eller 5 dl snabbmakaroner (1 1/4-1½ liter kokta)
  • 1 gul lök eller en liten purjolök
  • 300 g kassler, rökt skinka eller korv
  • 2 dl riven ost
  • 4 portioner, äggstanning
  • 3 ägg
  • 4 dl mellanmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 10 portioner
  • 1 liter makaroner eller ca 1,2 liter snabbmakaroner
  • Ca 250 g gul lök eller purjolök
  • Ca 500 g kassler (ca 8 dl), rökt skinka eller korv i tärningar
  • Ca 5 dl ost (ca 200 g) riven
  • 10 portioner, äggstanning
  • 8 ägg
  • 1 liter mjölk
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 200º
    2. Sätt på ugnen. Skala och hacka löken eller snitta, skölj och skär purjon i tunna skivor. Koka makaronerna, se förpackningen. Låt löken koka med några minuter. Häll upp makaronerna i ett durkslag, spola dem med kallt vatten och låt dem rinna av. Bred ut makaronerna på ett ugnssäkert fat. Skär kött eller korv i tärningar. Blanda dem och osten med makaronerna.
    3. Äggstanning: Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över makaronerna. Grädda puddingen i mitten av ugnen tills den fått vacker färg, ca 30 min.
    4. 10 portioner: Se beskrivning ovan. Satsen är lagom för en ugnslångpanna med raka kanter (ca 30x40 cm) eller två stora fat. Grädda i ca 40 min.
    5. Till: rårivna morötter eller en blandad sallad
    6. Makaronpudding går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Turez 8 december 2010

    Jag har precis ätit efter att ha gjort efter receptet. Lade till lite paprika och det blev jättegott! Mums.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben