Makaronpudding på Nettans vis

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En vardagsrätt som alla tycker om är även god att värma dagen efter.

Ingredienser

  • 5 dl snabbmakaroner
  • 4-5 hg färs
  • 1 paket bacon
  • 1 gul lök
  • 250 g creme bonjour vitlök
  • 200 g champinjoner
  • 2 tsk knorr kött & grillkrydda
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka makaronerna. Hacka löken och skiva champinjonerna och fräs i lite margarin. Bryn färsen och låt det skivade baconet brynas med.
    2. Blanda ihop makaroner,lök,champinjoner,färs och baconet. Tillsätt creme bonjouren och krydda. Häll i en smord form.
    3. Vispa ihop äggstanningen och strö över riven ost. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter. Lingonsylt är gott till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Corellis 4 november 2009

    Den här rätten gick hem hos hela familjen! Tack för ett gott recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben