Lyxig bacon och makaronpudding

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En krämig och fyllig pudding. Tar längre tid än en vanlig makaronpudding. Men är väl värd det.

Ingredienser

  • 5 dl Kungsörnen gammaldags idealmakaroner
  • 1 l mjölk
  • 25 g smör
  • ½ tsk salt
  • 200 g bacontärningar
  • 1 stor gul lök
  • 3 dl ost av valfri sort
  • Äggstanning
  • 4 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölk, smör och salt på medelstark värme Tillsätt makaronerna och småkoka på svag värme i 25 minuter. Rör om då och då.
    2. Lägg bacontärningarna i en torr och kall stekpanna. Sätt på medelvärme och låt dom bli ljusbruna runt om.
    3. Hacka löken och riv osten. Rör ner det i den färdigkokta makaronkastrullen ihop med bacon och stekflottet. Rör om ordentligt.
    4. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen och rör ner i kastrullen.
    5. Smörj en form och häll i allt från kastrullen.
    6. Grädda på nedersta falsen i en 200 grader varm ugn ca 45 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben