Frysen jordgubbscheesecake

Serverar: 10 portioner

Det här blev jag bjuden på av en arbetskamrat. Himla gott.

Ingredienser

  • Knappt 1 paket Hobnobs havrekex , 300 g
  • 1 msk olja , t . ex . solros- eller majsolja
  • 3 ägg
  • 200 g färskost (Ängsgården eller Philadelphia)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 apelsin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter jordgubbar
  • 1/2 msk vit sirap
  • 4 msk Grand Marnier eller konjak
  • Instruktioner

    1. Stöt eller smula sönder kexen. Olja in en kakform, cirka 24 cm i diameter, och strö hälften av kexsmulorna i botten.
    2. Knäck äggen och skilj vitor från gulor. Vispa äggulor med färskost, vaniljsocker och strösocker tills det blir en krämig smet. Riv skalet av apelsinen och blanda ned. Vispa äggvitorna vita och pösiga för sig och vispa sedan grädden.
    3. Blanda färskostsmeten med äggvitor och vispgrädde. Mosa jordgubbarna tillsammans med vit sirap och Grand Marnier eller konjak. Häll hälften av smeten i formen och bred på jordgubbsmoset. Bred över resten av smeten och strö sist över resten av kexsmulorna.
    4. Täck formen och frys minst 4 timmar. Placera tårtan i kylen ett par timmar före servering och låt den sedan stå framme en stund. Stjälp upp och dekorera med färska jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben