Bullar från frysen

Serverar: 24 portioner

Goda och alltid nygräddade bullar till hands...

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 msk matolja
  • 4 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • ca 9 dl mjöl special
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en bunke och tillsätt det kalla vattnet. Rör tills allt är upplöst. Tillsätt socker, salt och oljan. Blanda sist ner dinkelmjölet och mjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Stjälp ut degen på mjölat bakbord och dela upp den i minder bitar. Forma degbitarna till runda bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa i rumsvärme i ca 20 min. Djupfrys dem därefter på plåten. Efter ett par timmar bör bullarna förpackas i tättslutna påsar. Då bullarna ska gräddas ta du fram så många du ska ha, låt dem tina och jäsa på bakpappersklädd plåt i ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i mitten av ugnen i 5-6 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    "Övernattande" fruktostbullar
    Sommartid har man kanske en del övernattande gäster. Doften av nyba...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben