Fryst cappuccinocheesecake med toblerone

Serverar: 8 portioner

Här är en cheesecake för er som älskar cappuccino och tobleronechoklad.

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g digestivekex
  • 4 msk flytande margarin
  • Fyllning
  • 400 g Philadelphiaost
  • 250 g Kesella
  • 4 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl kokande vatten
  • 42 g (2 påsar) Gevalia Cappuccinopulver med Toblerone
  • 4-5 gelatinblad
  • Garnering
  • Smält choklad
  • Chokladströssel
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Krossa kexen till fina smulor i en matberedare och tillsätt flytande margarin. Kör till en smuldeg. Tryck ut smuldegen i en springform, ca 22-23 cm i diameter. Förgrädda bottnen i ca 10 min. Låt bottnen stå och svalna medan du gör fyllningen.
    2. Vispa färskosten smidig med elvisp. Tillsätt äggen ett åt gången. Vispa kraftig efter vart tillsatt ägg.
    3. Tillsätt kesellan och vaniljsockret och vispa smeten smidig.
    4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Koka upp vattnet och häll i cappuccinopulvret och rör om. Smält gelatinbladen i den varma kaffeblandningen. Rör om med visp så att det inte bildas gelatinklumpar.
    5. Häll i kaffe- och gelatinblandningen i en fin stråle under vispning i ostsmeten.
    6. Fyll formen med ostsmeten och låt den stå i kylen över natten. Om du vill göra cheesecaken festlig kan du smälta choklad och ringla över eller dekorera med chokladströssel.
    7. Mums!

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6
    4.6
    4 h 30 min
    4
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben