Fryst cheesecake med färska bär

Serverar: 4-6 portioner

En ännu enklare variant av cheesecake, och en utmärkt final på en buffé eller efter en god middag, eftersom den går att göra i förväg och förvara i frysen tills det är dags.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg, delade i gulor och vitor
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g Philadelphiaost
  • 4-5 Digestivekex
  • 1 liter färska bär, t.ex. blåbär, jordgubbar, hallon
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker poröst i en annan skål. Blanda i Philadelphiaosten och vänd ner grädden. Vispa äggvitorna i en ren skål till hårt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i färskostkrämen.
    2. Fördela krämen i en pajform eller i små portionsformar. Smula Digestivekexen och strö dem över krämen. Ställ in i frysen och låt stå i minst 2 timmar, eller tills krämen är fryst.
    3. Ta ut cheesecaken ur frysen ca 10 minuter före servering. Garnera med färska bär och servera!

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben