Cheesecake med ganache och bär

Serverar: 8 portioner

Tid: 4 timmar

En fantastisk cheesecake som passar vid alla tillfällen. En garanterad hit!

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g digestivekex med chokladbaksida (alternativt din favorit kaksort, man kan även ha mer än 300g om man vill ha en tjockare boten)
  • 75 g smält margarin
  • Cheesecake
  • 1 ägg
  • 400 g philadephiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • Ganache topping
  • 200 g mörkchoklad
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Valfria bär, valfri mängd
  • Instruktioner

    1. Börja med botten: Smula kexen i en matberedare tills det är fina smulor (ju större, ju svårare att sedan dela kakan). För över smulorna till en skål och häll över det smälta margarinet. Rör om med en sked tills smöret är jämt över alla smulor, du märker detta genom att allt har en brun ton. Tryck sedan ut smulorna i en pajform (förslagsvis 24cm i diameter). Ställ åt sidan.
    2. Blanda philadelphiaost och strösocker i en skål tills det är en smet. Ha sedan i vaniljsockret, rör noga. Ha sist i ägget och rör ordentligt till en fin, vit, jämn smet. Häll över smeten på smulbotten, bre ut så att det blir jämt över formen. Ställ i kylskåpet medan du gör ganachen.
    3. Dela chokladen i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädden. Smält chokladen under omrörning tills det inte finns några klumpar och det blivit en jämn sås. Häll över till en skål och vispa med elvisp i 10 minuter, då blir såsen tjockare och luftig, detta är nu en ganachesmet.
    4. Häll sedan ganachesmeten över cheesecaken. Ställ in i frysen i 4timmar, har du kexsmulorkvar från när du gjorde botten kan du strö över lite som topping.
    5. Servera tillsammans med valfria bär (jag använde hallon och blåbär, det blev superlyckat!)

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben