Lätt cheesecake med bär - för diabetiker

Serverar: 10 portioner

Sötad med Hermesetas Lättströ.

Ingredienser

  • Botten
  • 50 g flytande margarin
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ havregryn
  • 2 msk Hermesetas Lättströ
  • Fyllning
  • 1½ dl Hermesetas Lättströ
  • 3 ägg
  • Rivet skal och saft från 1 lime
  • 500 g kesella 1 %
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Bär eller frukt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar botten.
    2. Blanda flytande margarin med mjöl, havregryn och Hermesetas Lättströ. Tryck ut massan i formen. Grädda i 10 minuter.
    3. Vispa Hermesetas Lättströ och ägg tills smeten blir luftig. Rör ned kesella, crème fraiche, saft och skal från lime. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
    4. Låt kakan svalna och ställ i kylen. Vid servering garneras kakan med bär eller frukt.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (1)

    begeanka 11 september 2008

    Värt 4.5 viktväktarpoäng per portion

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben