Paj med blandade bär - diabetiker

Serverar: 10-12 portioner

Sötningsmedel har betydligt större sötningseffekt än socker, men har inga kalorier eller bara ett försumbart kalorivärde.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g digestivekex
  • 50 g hasselnötter
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk Hermesetas Lättströ
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 750 g kesella gourmet
  • 1½ dl Hermesetas Lättströ
  • Rivet skal och saft av 1 citron
  • 350 g färska eller frysta bär, t ex björnbär, blåbär eller hallon
  • 1 dl vatten
  • ½-1 msk potatismjöl (den lägre mängden om färska bär används)
  • 2 msk Hermesetas Lättströ
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Smula sönder kexen. Hacka nötterna grovt. Blanda kex, nötter, kanel och Hermesetas Lättströ med det smälta smöret. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter.
    3. Grädda i ugnen 10-15 min. Låt svalna.
    4. Blanda kesella, Hermesetas Lättströ, citronsaft och -skal. Bred blandningen över den gräddade bottnen. Låt stå i kylen och stelna minst i 2 timmar.
    5. Blanda vatten, potatismjöl och Hermesetas Lättströ i en kastrull. Koka upp under omrörning. Lägg i bären. De frysta bären ska vara tinade och avrunna. Låt det hela få ett uppkok. Kyl bärblandningen. När den är kall fördelas bären ovanpå kesellafyllningen.
    6. Låt stå ytterligare någon timme i kylen före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben