Blandade ostars paj

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Denna paj är ett gott tillbehör. Vi använder vad ost vi har i kylskåpet. Ibland feta, ibland chevre eller vanlig prästost. Har även använt camanbert och ädelost. Variationerna är otaliga.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten
  • 300 - 400 g blandad skivad/riven ost
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop mjöl, smör/margarin och vatten i en matberedare till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten. Förgrädda i ca 5 minuter. Ta ut pajskalet och pensla ytan med lite uppvispat ägg.
    2. Vispa ihop ägg och grädde. Lägg osten på det förgräddade pajskalet. Häll över äggstanningen.
    3. Grädda ca 40 minuter.
    4. Obs! Om man använder "smaklös" ost behöver man eventuellt tillsätta lite salt i äggstanningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben