Sockerfri bär/frukt paj

Serverar: 8 portioner

Tid: 35 minuter

Underbart god och ser så fin ut att servera med lite lättglass. Har haft jordgubbar/rabarber, vinbär och blåbär, banan, äpplen med kanel, björnbär mellan mina lager och det blir så gott.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl hermesetas
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g bär eller frukt
  • Instruktioner

    1. Vispa smör, ägg och sötningsmedel (smält inte smöret). Häll i vetemjöl, bakpulver. Rör till en fin deg.
    2. Tryck/ kavla ut halva degen i en smord ugnssäker form. Lägg ut bären över.
    3. Kavla ut den andra halvan av degen, lägg över bären. Grädda i 175 grader i 30-35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben