Fryst cheesecake med lavendel

Serverar: 8 portioner

En härligt svalkande dessert med en len smak av lavendel. Det går lika bra att använda torkad lavendel. Halvera mängden jämfört med färsk lavendel eftersom de torkade blommorna har mer smak.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 400 g Philadelphiaost
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk färsk lavendel
  • 2 Digestivekex
  • Instruktioner

    1. Separera äggulor och vitor och lägg dem i varsin skål. Vispa äggulor och socker till en ljus smet. Finhacka lavendel och vispa med äggula och socker, tillsammans med Philadelphiaost och vaniljpulver.
    2. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i smeten. Vispa sedan äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner vitorna försiktigt så att luften inte går ur smeten. Häll smeten i en form och ställ i frysen i minst 4 timmar.
    3. Ta fram en kvart innan serveringen och smula över Digestivekex.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6
    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben