Fryst cheesecake med vaniljsmälta rabarber

Serverar: 12 portioner

Vaniljsmälta rabarber på toppen av en fryst cheesecake. Ur Allers nr 18/11.

Ingredienser

  • Botten
  • 5 digestivekex
  • Fyllning
  • 3 äggulor
  • 1½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g Philadelphiaost
  • 3 äggvitor
  • Vaniljrabarber
  • 7 dl rabarber i bitar
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • Garnering
  • Ev myntablad
  • Instruktioner

    1. Smula digestivekexen och strö ut smulorna i bottnen på en rund form som mäter ca 24 cm i diameter. Formen bör ha löstagbar kant.
    2. Vispa först äggulorna, sockret och vaniljsockret vitt och poröst. Vispa därefter grädden i en separat bunke. Vänd ned Philadelphiaosten i äggsmeten och rör blandningen slät. Vänd därefter ned den vispade grädden.
    3. Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast, vitt skum och vänd varsamt ned det i smeten. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Djupfrys cheesecaken.
    4. Vaniljrabarber: Värm rabarberbitarna på svag värme. Vicka på kastrullen då och då så att sockret smälter till en slät lag. Sjud ett par minuter tills rabarbern mjuknat utan att gå sönder.
    5. Häll upp rabarberkompotten i en sil så att spadet rinner av. Häll tillbaka saften i kastrullen och koka lagen tills den blir simmig och sirapslik. Låt gärna vaniljstången koka med. Häll sirapen över bitarna i en skål och ställ åt sidan att kallna.
    6. Lossa nu den djupfrysta cheesecaken ur formen och placera den på ett uppläggningsfat. Skeda över rabarberkompotten och vaniljlagen. Garnera med några myntablad.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6
    4.6
    40 min
    6-8
    13

    Kommentarer (1)

    bloom 2 juni 2014

    Gott och kul med ett annorlunda rabarberrecept. Fick dock inte sockerlagen att tjockna men var gott ändå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben