Riv mandelmassan, tillsätt äggen och rör till en jämn och porös smet. Tillsätt kakaon mot slutet.
Lägg en rundel av bakplåtspapper i botten av en rund form, ca 24 cm i diameter. Häll i smeten och bred ut den. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter i 175 grader.
Låt kakan svalna något. Stjälp upp den och ta bort pappret.
Smält chokladen i vattenbad. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner en gula i taget i chokladen, därefter kallt kaffe och ev. konjak.
Vispa vitorna till fast skum och vänd ner det. Vispa grädden och rör ner den till sist. Klä formen med plastfolie och lägg tillbaka den kalla tårtbottnen i formen. Häll i moussekrämen. Täck formen och låt den stå i frysen 4 timmar eller längre.
Tårtan kommer bäst till sin rätt, nätt och jämnt tinad. Låt formen stå täckt i kylskåp ca 45 minuter eller lägg upp tårtan på fat och låt den stå i rumstemperatur ca 15 minuter.
Mycket god. Tre bitar försvann lätt ner i magen. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.