Fryst chokladmoussetårta de luxe

Serverar: 10 portioner

En ljuvligt god och chokladsmakande tårta som du kan förbereda mycket långt i förväg. Låt den bara temperera i kyl minst 30 minuter innan du ska servera den. Glutenfri.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2½ dl florsocker (150 g)
  • 3 dl mandelmjöl (150 g)
  • 1 dl kakao (50 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljpulver
  • Chokladmousse
  • 125 g mörk choklad, 70 %
  • 3 äggulor
  • 3 msk socker
  • 2 msk glykossirap eller honung
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 50 g mörk choklad
  • Frystorkade hallon eller sockerkulor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj formen väl.
    2. Botten: Vispa vitorna till skum, tillsätt florsockret lite i taget och vispa till en maräng. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och fröna från vaniljstången. Vänd ner blandningen i äggvitorna. Bred ut blandningen i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
    3. Chokladmousse: Hacka chokladen fint och smält den över vattenbad eller i mikro. Vispa äggulorna med sockret tills det blir ljust och pösigt. Tillsätt glykossirapen. Häll sedan den smälta chokladen i äggulorna medan du vispar. Vispa grädden löst. Blanda ner 1/3 av grädden i chokladblandningen och vänd sedan ner resten av grädden.
    4. Fördela chokladkrämen över den kalla bottnen i formen. Täck med folie och ställ formen i frysen i minst 4 timmar.
    5. Hyvla över choklad och garnera med frystorkade hallon eller sockerkulor. Låt tårtan temperera minst 30 minuter i kyl innan du serverar.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben