Fryst jordgubbspaj med musli

Använd din favorit musli till den här fräscha pajen. Passar perfekt som dessert till en söndagsbrunch.

Ingredienser

  • 3 dl musli
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk stött kardemumma
  • 1 msk farinsocker
  • 100 g smält smör
  • Fyllning
  • 4 dl naturellyoghurt eller vaniljyoghurt
  • 200 g cream cheese
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl jordgubbar, frysta eller färska
  • Instruktioner

    1. Låt yoghurten till fyllningen rinna av i ett kaffe- eller tygfilter i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kör musli, kanel, kardemumma, farinsocker och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform. Grädda i ugnen i 10 minuter. Låt svalna.
    3. Vispa yoghurt och cream cheese med elvisp till en smet. Rör i socker och vaniljsocker. Tillsätt jordgubbarna och vispa så att jordgubbarna krossas lätt.
    4. Häll smeten i pajskalet och ställ in i frysen i minst 1 timme. Ta ut pajen ungefär 30 minuter innan den ska serveras. Avsluta med att lägga skivade färska jordgubbar på toppen.

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1
    4.9
    20 min
    8-9
    6
    4.5
    1 h 10 min
    6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben