Fryst mangocheescake

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 45 minuter

God vid alla tillfällen.

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 150 g Digestivekex
  • 60 g smält smör
  • Fyllning
  • 300 g Philadelphiaost
  • 250 g ricotta
  • 4 dl vispgrädde
  • 1½- 2 dl strösocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 250 g mango
  • Dekoration
  • 3 st passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Kakbotten: Mixa kexen till fina smulor. Blanda smulorna med smält smör och tryck ut degen i botten i en form, 18-24 cm. Låt stå i kylen i 20 minuter.
    2. Fyllning: Vispa ihop Philadelphiaost, ricotta, grädde, socker och citronskal. Häll smeten över bottnen. Skala mangon och skär fruktköttet i bitar. Mixa till en puré. Ringla mangopurén över cheesecakesmeten och rör sedan om med en sked för att fördela purén i formen. Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6 timmar.
    3. Dekoration: Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet över tårtan.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben