Fryst marängtårta med daim

Smarrig marängtårta med daimglassfyllning! Lätt att göra!

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl grädde
  • 2 daim (56 g)
  • 2 marängbottnar
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker till en vit och porös smet. Tillsätt 3 dl grädde (ovispad) och vispa sedan allt tillsammans. Tillsätt hackad daim i valfri storlek. Lägg en marängbotten i en form och häll över ungefär hälften av blandningen, lägg den andra marängbotten över och häll till sist över resten av blandningen. Låt stå i frysen några timmar eller över natten!
    2. Garnera med hackad daim eller riven choklad!

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben