Frysta kladdkakemuffins med chokladglasyr

Serverar: 14 portioner

Muffins för chokladfantasten! ;)

Ingredienser

  • Muffinssmet
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 ½ vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Glasyr/Fyllning
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 ½ msk vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ½ msk kakao
  • Instruktioner

    1. Muffins: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst, rör ner det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Skeda upp i muffinsformar, tänk på att inte fylla för mycket, ungefär halva. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
    2. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop. Tillsätt mjölk och grädde, koka tills det tjocknar. Fördela smeten snabbt i fördjupningarna på muffinsen som blir när de tas ut ur ugnen. Låt svalna.
    3. Förvara i frysen, ta fram 10-20 minuter före servering.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (1)

    JosefinJossan 18 oktober 2011

    Helt UNDERBAR glasyr!!! Love it! :3

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben