Fullkornspizza med potatis och rosmarin

Serverar: 2 portioner

Här bjuds vardagspotatisen i sällskap med färsk rosmarin och mozzarella. Använd gärna matberedare när du ska göra degen.

Ingredienser

  • ½ tsk jäst
  • 1 dl vatten, 37°
  • ½ msk olivolja
  • 0,25 tsk salt
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • Pålägg
  • 1 st potatis, helst liten
  • ½ msk olivolja
  • 3 msk rosmarinblad
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • ½ paket mozzarella light
  • Sallad
  • 100 g vitkål, klyfta
  • ½ tsk salt
  • 2 msk dill, finhackad
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk olivolja
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. Blanda vatten, olivoljan och saltet. Häll degspadet över jästen och rör om. Tillsätt vetemjölet (spara ca 1/4 till utbakningen) och grahamsmjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt 30 min.
    2. Ta upp den på mjölat bakbord, dela den i delar (2 delar avser 2 pers). Låt dem jäsa övertäckta ca 15 min. Kavla ut varje del till en rund pizzabotten, ca 20 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
    3. Pålägg: Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen väl eller skala den om det behövs. Skiva. Värm oljan i en stekpanna, lägg i potatisen och låt den mjukna i oljan utan att ta färg, 2–3 min. Rör om då och då. Ta pannan från värmen och blanda i rosmarinbladen. Salta och peppra.
    4. Skiva osten tunt. Lägg potatisen och osten på pizzabottnarna, spara en kant runt om. Grädda mitt i ugnen, ca 10 min.
    5. Sallad: Blanda hyvlad vitkål med salt 1–2 min. Blanda kålen med dillen, vinägern och oljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben