Fullmatade glutenfria italienska bröd
Detta fyllda bröd är gott att servera som tilltugg före maten på kalas, på utflykt eller som en hel måltid tillsammans med en god sallad.
Ingredienser
25 g jäst
2 ½ dl ljummet vatten
1 msk olja
½ tsk salt
5 dl grov glutenfri mjölmix
Fyllning
75 g getost
5-6 svarta skivade oliver
1 tärnad tomat utan kärnor
1 msk färsk eller fryst basilika
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smula jästen i en bunke, häll i vattnet och rör om tills jästen löser sig. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt, helst i maskin. Låt jäsa ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den med lätt mjölade händer. Dela degen i två delar, platta ut till tallriksstora rundlar. Lättast är det att platta ut en rundel direkt på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på fyllningen.
Lägg den andra rundeln ovanpå och kläm ihop kanterna.
- Pensla med olja och grädda i ugnen ca 20 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)