Fylld fläskfilé med rödvinssås och mozzarella.

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Goda italienska smaker!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 mozzarellaost, ca 125 g
  • 250 g inlagd paprika
  • 1 dl färska basilikablad
  • 3 skivor parmaskinka
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Rödvinssås
  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 1 msk råströ- el farinsocker
  • 3 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 2 ½ msk tomatpuré
  • 1 ½ dl rödvin
  • 2 tsk arrowrot eller majsena
  • Instruktioner

    1. Putsa filén, skär bort eventuella senor. Snitta filén längsmed så det blir en platt bit. Skiva mozzarellan.
    2. Lägg ut paprika, basilika, skinka och mozzarella på fläskfilén.
    3. Rulla ihop köttet hårt. Bind med ett bomullssnöre. Hit går det att förbereda.
    4. Bryn filén runtom till vacker färg. Krydda. Lägg filén på ett ugnssäkert fat och stek mitt i ugnen i 200° ca 15 min till 70° innertemperatur. Låt köttet vila ca 10 min. Ta av snöret och skiva köttet. Stek löken i smör i en kastrull. Låt sockret smälta med. Häll över vatten, fond, tomatpuré och rödvin. Koka upp och sjud såsen 5 min. Sila såsen och tillsätt arrowrot blandad med kallt vatten. Koka upp såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera filén med ugnstekt potatis, rödvinssås och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    systeryster 7 maj 2011

    Jättegott! Tänkte bjuda mina grannar på detta på lördag.Har provlagat detta och fått godkännt av familjen.De är lite petiga så för min del räcker det att de äter upp för att det ska vara godkännt.

    amoz 8 maj 2011

    Tack för ditt omdöme av mitt recept....hoppas dina gäster blir lika nöjda nu också!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben