Fläskfilé med salami, mozzarella och persiljeströssel

Serverar: 4 portioner

Mycket gott.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör
  • 4 port potatismos
  • 2 äggulor
  • 1 dl riven prästost
  • 150 g skivad salami
  • 250 g skivad mozzarellaost
  • Strössel
  • 3 skivor vitt bröd
  • 1 msk klippt persilja
  • 1 msk smält smör
  • 3 msk fint tärnad rödlök
  • Instruktioner

    1. Skär hinnor och senor av filén, salta och peppra. Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna, efterstek med lite vatten på svag värme i 8 minuter. Spara skyn. Smörj en ugnsfast form.
    2. Blanda moset med äggulor och prästosten. Klicka eller spitsa ut moset längs en eller flera av formens kanter.
    3. Skär köttet i centimetertjocka skivor. Varva varje skiva med salami och mozzarella. Hit kan du förbereda.
    4. Gör strösslet. Kantskär brödet och smula ner det i en bunke. Tillsätt klippt persilja, smör och lök, rör ihop till en smulig massa. Fördela strösslet jämt över filén.
    5. Gratinera i mitten av ugnen 225 grader, cirka 20 minuter tills osten smält och rätten fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Eveliinaa 2 oktober 2012

    En fråga, vad ska man göra med skyn till som skulle sparas? framgår inte i receptet, låter gott dock! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben