Fläskfilé med salami och mozzarella

Serverar: 4 portioner

Filéerna får fin smak av salamin.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 10 skivor salami
  • 1 klump mozzarella
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn runt om i smör. Låt köttet vila i 10 minuter.
    3. Skär skåror i köttet och lägg i dubbelvikta salamiskivor och bitar av mozzarella.
    4. Vispa ihop crème fraiche, vatten och tomatpuré i en form, och lägg i köttet. Tillaga 20 minuter i ugn.
    5. Servera med klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben