Fylld fläskfilé med tomatsallad

Serverar: 4 portioner

Putsa filén fri från fett och hinnor. Skär sedan upp filén som om du vecklade upp en rulltårta. Hacka örtkryddorna fint. Bred ut senapen över köttplattan och strö över örtkryddorna. Rulla ihop filén och bind upp den med bomullstråd eller fäst skarven med tandpetare.Grilla filén på medelavstånd från glöden i sammanlagt 20-25 minuter. Vänd filén regelbundet. Ta bort bomullstråden eller tandpetarna och skär filén i centimetertjocka skivor. Krydda med salt och peppar.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé 600-800 g
  • Fyllning
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl fint hackade blandade färska örter, t ex timjan, dragon, persilja och oregano
  • salt
  • peppar
  • Tomatsallad
  • 6-8 mogna tomater gärna sk kvisttomater
  • 4 msk finhackad lök
  • 8-12 blad färsk basilika
  • 50 g färsk parmesan
  • Instruktioner

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben