När kärnhuset är urgröpt finns istället rum för en härlig massa med hackade nötter, fikon och honung!
Ingredienser
4 mogna äpplen
8 torkade fikon
Knappt 1 dl skalade hasselnötter
Knappt 1 dl skalad mandel
3½ dl fiberhavregryn
30 g smält smör
1 msk kanel
4 msk varm honung
Smör till ugnsformen
Servering
Vispad grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skölj äpplena och skär av "hatten" på dem. Gröp sen ur kärnhuset. Tärna fikonen fint. Grovhacka nötterna och blanda dem tillsammans med fikon och havregrynen.
- Pensla insidan av de urgröpta äpplena med smält smör och fyll med fikon- och nötblandningen. Pudra med kanel och ringla över honung.
- Placera äpplena i en smord ugnsform. Grädda i 25-30 minuter.
- Servera äpplena med vispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Skånsk gåsamiddag
Idag bjuder vi på en riktig Skånsk gåsamiddag av fd Årets Kock Roland...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...