Fyllda stekta äpplen

Serverar: 4 portioner

När kärnhuset är urgröpt finns istället rum för en härlig massa med hackade nötter, fikon och honung!

Ingredienser

  • 4 mogna äpplen
  • 8 torkade fikon
  • Knappt 1 dl skalade hasselnötter
  • Knappt 1 dl skalad mandel
  • 3½ dl fiberhavregryn
  • 30 g smält smör
  • 1 msk kanel
  • 4 msk varm honung
  • Smör till ugnsformen
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Skölj äpplena och skär av "hatten" på dem. Gröp sen ur kärnhuset. Tärna fikonen fint. Grovhacka nötterna och blanda dem tillsammans med fikon och havregrynen.
    3. Pensla insidan av de urgröpta äpplena med smält smör och fyll med fikon- och nötblandningen. Pudra med kanel och ringla över honung.
    4. Placera äpplena i en smord ugnsform. Grädda i 25-30 minuter.
    5. Servera äpplena med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Skånsk gåsamiddag
    Idag bjuder vi på en riktig Skånsk gåsamiddag av fd Årets Kock Roland...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben