Något som alla älskar, servera som efterrätt eller bara ät som dom är
Ingredienser
4 ägg
5 dl socker
½ tsk salt
1 1/4 dl kakao
3 dl vetemjöl
200 g smält smör
1-½ l vaniljglass
200 g blockchoklad
2 msk smör
Instruktioner
Sätt ugnen på 175grader. Vispa ägg och socker poröst, rör ner övriga ingredienser. Smörj ett bakplåtspapper och lägg i en avlång form häll upp smeten. Grädda längst ner i ca 35 minuter.
När kakan svalnat lägg ett längre bakplåtspapper under så att det sticker ut ca 15 cm på varje långsida, lägg tillbaka i formen, mixa vaniljglassen så att den får en konsisites som mjukglass, bred den över kakan, ställ in i frysen. Smält blockchokladen med smöret, låt svalna.
När chokladen har svalnat, ta ut kakorna ur frysen, dela i 12-16 bitar lägg på galler, häll över chokladen så att den täcker hela kakan. Ställ in i frysen.
Servera som efterrätt, eller ät som den är.
Hej!
Detta låter smaskigt och jag ska göra den nu i helgen. Jag bara undrar vad är det för något med papperet som ska sticka ut 15 cm, av vilken orsak?
MVH
Imminn
Hej! Detta låter smaskigt och jag ska göra den nu i helgen. Jag bara undrar vad är det för något med papperet som ska sticka ut 15 cm, av vilken orsak? MVH Imminn