Fyrkantsbrownies med vaniljglass och chokladtäcke

Serverar: 12-16 portioner

Tid: 30 minuter

Något som alla älskar, servera som efterrätt eller bara ät som dom är

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 5 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 1/4 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 200 g smält smör
  • 1-½ l vaniljglass
  • 200 g blockchoklad
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175grader. Vispa ägg och socker poröst, rör ner övriga ingredienser. Smörj ett bakplåtspapper och lägg i en avlång form häll upp smeten. Grädda längst ner i ca 35 minuter.
    2. När kakan svalnat lägg ett längre bakplåtspapper under så att det sticker ut ca 15 cm på varje långsida, lägg tillbaka i formen, mixa vaniljglassen så att den får en konsisites som mjukglass, bred den över kakan, ställ in i frysen. Smält blockchokladen med smöret, låt svalna.
    3. När chokladen har svalnat, ta ut kakorna ur frysen, dela i 12-16 bitar lägg på galler, häll över chokladen så att den täcker hela kakan. Ställ in i frysen. Servera som efterrätt, eller ät som den är.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    imminn 29 april 2011

    Hej! Detta låter smaskigt och jag ska göra den nu i helgen. Jag bara undrar vad är det för något med papperet som ska sticka ut 15 cm, av vilken orsak? MVH Imminn

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben