Gaeng Keow Goong

Serverar: 1-2 portioner

Grön curry med räkor. Prova gärna med kyckling istället för räkor. Skär i tärningar om ca 2 cm. Ät med ångat ris.

Ingredienser

  • 7 mediumstora (ca 100 gram) skalade havsräkor
  • 4 röda eller gröna chili (röda ser snyggast ut), strimlade på längden
  • 2 msk grön currypasta
  • 2 1/2 dl kokoskräm
  • 5 runda äggplantor (de thailändska är ungefär stora som golfbollar)
  • 1/2 dl basilikablad
  • 3 strimlade kaffirlimeblad
  • 1 msk "nam plaa" (fisksås)
  • 1/2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Koka upp 1 1/2 kokoskräm. Tillsätt currypastan under ständig omrörning tills det börjar dofta läckert (ca 4-5 minuter).
    2. Tillsätt äggplantorna kvarterade (skurna i 4 bitar). Tillsätt räkorna direkt och koka ytterligare 4-5 minuter. Tillsätt fisksås och socker under ständig omrörning och häll sedan i resten av kokoskrämen.Tillsätt slutligen basilika, chili och kaffirlime.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben