Tom Yang Goong (thailändsk citrongrässoppa)

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 1/2 l kycklingbuljong
  • 8 bitar galangal (stora som en enkrona ungefär)
  • 8 kaffir-limeblad
  • 2 msk citrongräs skuret i mindre bitar
  • 4 msk pressad citron
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk rostad chilipasta
  • 16 tigerräkor med skalet kvar längst bak
  • 20 små konserverade champinjoner
  • 2 röda chilifrukter
  • färsk koriander
  • Instruktioner

    koka upp buljong. Tillsätt galangal (en rot besläktad med ingefära), limeblad och citrongräs. Koka livligt i flera min. Sänk värmen. Tillsätt citronsaft, fisksås och chilipasta. Rör om, sjud i 1 min. Tillsätt räkor och svamp. Tillsätt skivad chilifrukt. Strö över färsk hackad koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben