Tom Yum Goong

Serverar: 4 portioner

Gillar soppor, här är en av mina favoriter.

Ingredienser

  • 10 - 12 råa tigerräkor
  • 4 limeblad
  • 4 - 5 champinjoner
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 stjälkar citrongräs
  • ½ tsk salt
  • 1 chili
  • 2 - 3 msk limejouice
  • 2 tsk fisksås
  • färska korianderblad
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och ta bort tarmen. Finstrimla limebladen. Dela svampen i bitar. Skär citrongräset i bitar och bulta det lätt. Koka upp buljongen och tillsätt citrongräs, salt, limeblad och chili. Låt sjuda ca 15 min.
    2. Tillsätt räkorna och låt dem koka tills de ändrar färg, ca 2 min. Tillsätt limejuicen och fisksåsen. Smaka av. Lime och chilismaken ska dominera.
    3. Garnera med koriander och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    markustallen 31 augusti 2010

    Rev ner lite ingefära också, blev supergott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben