Kycklingsoppa (Tom khaa kai)

Serverar: 4 portioner

Recept från "Maten från Thailand

Ingredienser

  • 7,5 dl kokosmjölk
  • 2 stjälkar citrongräs, endast det vita, skurna till vippor eller krossade
  • 5 cm galangarot eller ingefära, skuren i bitar
  • 4 asiatiska schalottenlökar, krossade med en knivsida
  • 400 g skinnfri kycklingfilé, strimlad
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk palmsocker
  • 200 g körsbärstomater, skurna i bitar om de är stora
  • 150 g små champinjoner
  • 3 msk pressad limesaft
  • 6 kaffir limeblad, rivna i halvor
  • 2 långa röda chilifrukter, urkärnade och tunt skivade
  • några korianderblad till garnering
  • Instruktioner

    1. Koka upp kokosmjölk, citrongräs, galangarot och schalottenlök i en lagom stor kastrull eller wokpanna över medelvärme.
    2. Tillsätt kyckling, fisksås och palmsocker eller råsocker och låt sjuda under ständig omrörning i 5 minuter, eller tills kycklingen är genom-kokt.
    3. Lägg i tomater och svamp och låt sjuda i 2–3 minuter.
    4. Tillsätt limesaft, limeblad och chili när bara några sekunder återstår av koktiden. Var försiktig så att inte tomaterna förlorar sin form.
    5. Smaka av och justera kryddningen om det behövs. Denna rätt ska inte vara överväldigande stark, utan ha en söt, salt och syrlig smak.
    6. Servera kycklingsoppan i skålar och lägg några korianderblad överst som garnering. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben