Tom Kha Kai

Serverar: 2-4 portioner

Kyckling i kokos sås. Rätten kan serveras som soppa till förrätt eller som varmrätt med ris.

Ingredienser

  • 250 g benfri kyckling
  • 1 hg champinjoner (Färska eller på burk)
  • 1 burk kokosmjölk (Eller grädde / mjölk)
  • Färsk ingefära
  • Citrongräs
  • 3 färska lime blad (Kan bytas mot citronskal)
  • 5 matskedar fisksås
  • 1 tsk Glutamat (Kan uteslutas)
  • 125 ml pressad lime eller citronjuice
  • Färsk koriander
  • Färsk chili
  • Instruktioner

    Koka upp kokosmjölken i en kastrull och tillsätt några skivor färsk ingefära (eller lite mald ingefära), citrongräset och limebladen. Tillsätt kycklingen och låt blandningen sjuda sakta i några minuter tills kycklingen är genomkokt och mör. Smaksätt med fisksås, limejuice, chili koriander och glutamat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben