En klassisk thaisoppa!
Min dotter är väldigt förtjust i denna soppa, som hon åt första gången när hon var i Thailand.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
150-250 g champinjoner
8 schalottenlökar
6 kaffirlimeblad eller rivet skal av 1 lime
8-10 dl kokosmjölk
1 msk finhackat citrongräs
Ev 3 skivor galangalrot (alt färsk ingefära)
2 tsk salt
½-1 dl färskpressad limejuice
4 tsk finskuren chilifrukt
4 msk finskuren salladslök
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i strimlor.
Skär svampen i fina skivor. Skala och skiva löken. Hacka/strimla limebladen.
- Koka upp kokosmjölken. Låt den sjuda i 5 minuter.
- Tillsätt kyckling, champinjoner, schalottenlök, limeblad och citrongräs samt ev galangalrot/ingefära. Citrongräset kan läggas i hela istället och sedan tas ur när man skall äta, för de är hårda. Det tyckte min dotter att man kan göra istället för att finhacka den.
Sänk värmen och låt småputtra tills kycklingköttet är mört, ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och lime. Garnera med chilifrukt och salladslök.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Lagade denna rätt, tom ka gai är en stor favorit, och denna gjorde mig inte besviken!!! Mums!!!!