Masaman gai curry - gryta

Serverar: 4 portioner

Smakrik muslimsk rätt från södra Thailand.

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer eller motsvarande mängd nötkött
  • 1-2 msk thailändsk fisksås
  • 3 potatisar
  • 5 dl kokosmjölk
  • 2 salladslökar eller motsvarande mängd gul Lök
  • 2 msk palmsocker, råsocker eller vanligt strösocker
  • 1 lime
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk massamancurry eller i värsta fall röd curry
  • 1-2 tsk chili (eller mer)
  • Salt
  • Olja, t.ex. jordnötsolja
  • Ev. 1 dl jordnötter
  • Instruktioner

    1. Fräs kycklingen eller biffen i lite olja så den får färg, tillsätt sedan löken och låt mjukna.
    2. Slå över kokosmjölken och eventuellt lite extra vatten, skiva och lägg i potatisen samt de eventuella jordnötterna. Krydda med curryn, salt, pressad lime, chili, socker och fisksås.
    3. Låt såsen puttra tills potatisen är färdig, smaka av och tillsätt det som eventuellt saknas, servera med kokt ris och en extra limeklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Lennart_58 7 september 2009

    Gammal favorit i repris. Mmmm, gottigotti 5p, tackar tackar.

    reine74 7 augusti 2011

    Men hallå en muslimsk rätt från södra Thailand är inte thailändare buddister men gillade receptet

    Sanjer 1 mars 2013

    Jättegott. Riktigt kryddigt så som indiskt ska vara. Jag hoppade dock över att ha potatis i, tycker att det är godare utan.

    Matmor32 29 september 2013

    ska prova göra denna curry rätt. hoppas de smakar bra

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben