Yum Talay

Serverar: 4 portioner

Thailändsk Skaldjurssallad .

Ingredienser

  • 16 stora kokta och skalade räkor
  • 250 g bläckfisk (eller annan fisk)
  • 1/2 kg färska musslor eller motsvarande på burk
  • 1 lök
  • 1-2 teskedar chilipulver (efter smak)
  • 3 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Färsk koriander
  • 3 matskedar lime eller citronjuice
  • 3 hela färska chilifrukter eller röd paprika
  • Bladsallad
  • Instruktioner

    Tvätta salladen noga och låt den rinna av. Arrangera bladen på serveringsfatet. Skär med mycket vass kniv skåror i kors på ena sidan av den rena bläckfisken och dela den sedan i bitar. Skålla bläckfisken hastigt i kokande vatten och låt den rinna av. Öppna de färska musslorna i en kastrull med lite kokande vatten i botten. Ta av kastrullen så fort de har öppnat sig och ta bort skalen. Blanda fisken, musslorna och räkorna i en skål och tillsätt chilipulver efter smak och pressad vitlök, löken skuren i tunna ringar och limejuicen. Salta och rör om noga. Servera fiskblandningen på fatet med salladsbladen och strö över korianderblad. Skär de hela chilifrukterna eller den röda paprikan i tunna strimlor och dekorera salladen med dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben